(Vad) Tycker ungdomar om vuxenvärlden, samhället, biblioteket?

En intressant fråga som det kommer att ges tillfälle att fundera över i samband med höstens breddseminarier…

Projektet Barn & Unga Futurum.kom går vidare med breddseminarier kring unga och bibliotek, efter vårens så lyckade seminarier som handlade om barn och bibliotek. Seminarier med samman innehåll vid varje tillfälle erbjuds fem gånger på fem platser under hösten. Målet är att försöka ge en orientering och väcka tankar kring ”dagens unga” inför bibliotekens höstkampanjer och fortsatt arbete med målgruppen.

På programmet står en föredragning av ungdomsforskaren Mats Trondman, Linnéuniversitetet, som ägnat decennier åt att studera ungdomsrollen och som kan ge ett perspektiv på hur den faktiskt har förändrats och vi kommer att få inblick i hur det är att vara ung idag. Ungdomspolitik – vad kan det innebära utifrån ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv – och vad är LUPP? Kollegor lär kollegor genom tips om böcker, andra medier och metoder och vad är det som skiljer en berättelse i en bok från en berättelse som gestaltas via ett digitalt spel. Vad är det som lockar unga i den digitala berättelsen? Eftermiddagen kommer sedan att avslutas med debatt och dialog och värderingar kring hur kommun, kultur, bibliotek påverkas av och påverkar unga och vilken är egentligen bibliotekens image i de ungas ögon?

För att bli framgångsrika i ungdomsfrågor krävs att en majoritet av all bibliotekspersonal är engagerade och har möjlighet att delta i seminariet. Programmet i detalj tillsammans med en anmälningslänk, går att hitta här på projektets blogg.

/ Pia Malmberg-Kronvall, Regionbiblioteket/Regionförbundet i Kalmar län & Therese Emilsson, Länsbibliotek Sydost

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s