Språket gör dig rik!

Språket gör dig rikI vecka 37 kör ännu en kampanj igång inom projekt Futurum.kom. Den här kampanjen går under rubriken Språket gör dig rik.

Målgruppen är studerande kvinnor av utländsk härkomst, i åldersgruppen 25-35 år, som har ett eller flera barn. De har bott i Sverige 2-3 år och går eller har gått på SFI, men har stort behov av träning i att prata svenska för att kunna bli delaktiga i samhället. Det finns en vag uppfattning om vad ett bibliotek och dess personal kan erbjuda. Det är mycket som pocker på deras tid och de har svårt att få tid att komma till biblioteket.

Biblioteken erbjuder en mängd tjänster för att utveckla språket såsom datorer, böcker på lättläst svenska, böcker på modersmålet, ljudböcker och språkkurser. Dessutom finns det facklitteratur, kurslitteratur, tidningar och tidskrifter för att lära känna det svenska samhället och bli delaktiga på den svenska arbetsmarknaden. Detta lyfts fram under kampanjen.

Affischer på olika språk och en flerspråkig folder har tagits fram för att sprida budskapet. Biblioteken i Blekinge, Kalmar och Kronoberg kommer att arbeta uppsökande för att nå målgruppen och olika aktiviteter på biblioteken kommer att arrangeras.

Kampanjmaterial och annat finns på projektbloggen.

Lisa Lundqvist & Maria Lundqvist

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s