Det är här det händer!

På Älmhults bibliotek är höstens programverksamhet i full gång och vi arbetar intensivt med förberedelser, genomförande och efterarbete. Ibland får vi några dagars paus mellan aktiviteterna, men ofta nästan avlöser de varandra.

Ett av bibliotekets ledord lyder ”Det är här det händer!” och det känns helt rätt. Kommunens invånare deltar gärna och uttrycker ofta sin uppskattning. Det märks att behållningen av våra program är både stor och värdefull och då jobbar vi med glädje.

Vad är det då som händer på Älmhults bibliotek? De allra yngsta träffas på Babysagostund och de något äldre på Sagoskatten eller Story-telling in English. Barnens egna upplevelser gestaltas i Sagolek och deras kreativitet får utlopp under Tisdagspyssel. Bokslukarbarnen får sitt lystmäte i Bokklubben och med Sommarlovsboken som i år samlade 700 personer till en jättefest. Naturligtvis firade alla kalassugna, dvs 650 personer,  Alfons 40-års dag!

Vuxna medborgare omprövar sin förståelse under föreläsningar i olika populärvetenskapliga ämnen, i höst är det Populär sociologi som gäller och kopplar av med varierande Kulturcaféer. Lästips hämtar de på trivsamma Bokluncher och författarna själva träffar de på våra många Författaraftnar. Skräddarsydda kurser gör många seniorer digitalt delaktiga och de vuxnas kreativitet kommer att utmanas under höstens Slöjdkvällar.

Anette Ekström

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s