Olofström är Årets Kulturkommun

Staty av Carl Eldh

Olofström har av fackförbundet Vision utsetts till – Årets Kulturkommun 2013. 

Juryns motivering:

”Olofström är den lilla kommunen i nordvästra Blekinge som har det kulturella extra. Genom att satsa på barn- och ungdomskultur gör kommunen en investering för framtiden. I Olofström finns bland annat barnteatern, cirkusskola och Växtverket – ungdomshuset i kommunen där många ungdomar får möjlighet till kulturaktiviteter av olika slag.”

Vision säger vidare att  – Olofströms kommun månar om att kulturen ska vara tillgänglig för alla och samarbetet med lokala kulturföreningar är en medveten strategi för att stimulera intresset för kultur och att öka delaktigheten. Kulturveckan ”Nässelfrossa”, lyfts fram som ett gott exempel, och också det unika Galgmuseet där klädgalgens historia skildras. Det finns ett rikt lokalt historiskt kulturarv i Olofström, som kommunen på ett modernt sätt bland annat genom digitala medier förmedlar till kommuninvånarna. Detta har lett till ett stort engagemang hos många och bidragit till att öka förståelsen också för andra kulturer.

Vi ber att få framföra ett stort ”Grattis” till Olofström och önskar lycka till under hela 2013 (och naturligtvis även fortsättningsvis…)

/Therese Emilsson, Länsbibliotek Sydost

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s