Get Online Week 2013 – Karlshamns bibliotek summerar

Förra veckan arrangerades Get Online Week, om någon nu skulle ha missat det, en europeisk marknadsföringskampanj för digital delaktighet ; att få fler människor att kunna ta större aktiv del av Internet för såväl nytta som nöje. Här summerar Karlshamns bibliotek och Karin Asplund Rignell, ansvarig för Digidel där, veckan som gått.

mars25 015”Låt INTERNET bli en del av din vardag” var den sammanhållande rubriken för Karlshamns bibliotek under Get Online Week 18-24 mars. Denna vecka var alla varmt välkomna till biblioteket för att ta del av nätets möjligheter: släktforskning, informationssökning, säkerhet, hur man handlar- möjligheter och faror, surfplattor och hur man laddar ner talböcker.

Det vi kunde konstatera var att släktforskning på nätet och hur man använder sina surfplattor drog mest publik. Endast ett fåtal anmälde sitt intresse för att delta i Digidelcirklar. Är det bara i Karlshamn som det är svårt att få ihop nybörjare till minicirklar?

Vår utställning – Vinyl möter Spotify, där vi plockade  fram våra gamla vinylskivor från magasinet och kopplade upp oss mot Spotify med uppmaningen ”Kom och lyssna analogt eller digitalt!”, får finnas kvar ännu ett par veckor.

Många har stort förtroende för biblioteket och kommer med olika digitala frågeställningar. Det mesta kan vi svara på och hjälpa till med – men ändå upplever vi att vi inte räcker till!

Gott samarbete, trevliga medarbetare och våra besökare inspirerar oss att fortsätta vårt arbete med digital delaktighet!

/Karin Asplund Rignell, Karlshamns bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s