Gymnasieelever ställer ut på Ronneby stadsbibliotek

estetVad skönt att höra att biblioteket blivit utvalda. Det är Rebecka Ågren och Madeléne Gellrick som valt att ha sin ”slutställning” på Ronneby stadsbibliotek. En ”slutställning” med favoriterna ur deras produktion, efter tre år på estetprogrammet med inriktning på bild. Ett lyckat vernissage torsdagen den 23 maj och utställningen hänger till 4 juni.

Vi har haft den äran några gånger tidigare om åren, men utan att jag vetat om att eleverna själva väljer var de vill ha sin avslutningsutställning. Man lär sig ständigt något nytt.

Två år i rad har vi även haft elever från naturvetenskapliga programmet som ställt ut arbeten på biblioteket. Men fler elevers arbeten borde vara av intresse för allmänheten? Jag tycker skolan skulle vara intresserad av att visa upp vad deras elever åstadkommer. Dels för att eleverna får visa upp det de arbetat fram på andra arenor än skolan. Dels för att invånarna i kommunen får möjlighet att ta del av vad eleverna på gymnasiet gör. Ändå har vi så lite samarbete med dem…

Efter att vår arrangemangsansvarig fått sluta är jag en av dem som ska hålla i arrangemangen. När jag hörde att det nog kom en utställning från gymnasiet började jag fundera lite över hur vi egentligen samarbetar med dem. Kan det göras mer? Ja absolut. Då är bara frågan hur utan att det tar för mycket av vår tid… Har ni några idéer?

Liselott Mathisson, Ronneby bibliotek

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s