På Deweyfronten en del nytt!

Det har hänt lite grand på Deweysidan den senaste tiden. Här är några nedslag.

  • Lidingö stadsbibliotek arbetar för övergång till Dewey under 2014 och har startat en blogg där de berättar om sitt projekt: ABC blir 123 : Dewey på Lidingö stadsbibliotek. Här kan du följa deras arbete och ta del av deras planer.
  • Även Umeå stadsbibliotek och Malmö stadsbibliotek planerar att gå över till Dewey under 2014. För Umeås del när de flyttar in i nya biblioteket Kulturväven och för Malmös del på en del av beståndet. På användarmötet för Dewey den 9 april presenterade de sina planer. De presentationerna och presentationer från resten av dagen finns här.
  • Region Skånes blogg Bibliotek, bildning och media läser jag att Simrishamns bibliotek har fått regionala pengar för en förstudie om införandet av Dewey.
  • deweyKB:s Deweyprojekt pågick från 1 maj 2009 till 31 december 2011. Projektrapporten har blivit försenad men nu är den klar. Här kan du ladda ner rapporten.
  • Arbetsgruppen för Dewey har nu funnits i snart ett halvår. Arbetsgruppen är en undergrupp till Expertgruppen för metadata och en del i KB:s inflytandestruktur. Minnesanteckningar från deras senaste möte i början på juni finns på Deweybloggen.

För övrigt rekommenderar jag Deweybloggen för den som vill hålla sig uppdaterad om vad som händer.

//Maria Lundqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s