Kampanjen Mötesplasten är igång!

lanadigrikDen här veckan kör ännu en kampanj igång inom Låna dig rik-konceptet. Det är den nionde i raden sedan den första kampanjen i januari 2011. Projektet avslutades egentligen i slutet av förra året men såväl de flesta kommunbibliotek som vi på läns- och regionbiblioteken var beredda att satsa mer tid och pengar på ännu en kampanj. Här finns projektrapporten.

Kampanjens mål är att marknadsföra biblioteket som en mötesplats där besökarna också kan vara med och skapa innehåll. Vi vill att fler människor ska känna till att biblioteket är en plats som de kan använda för att få utlopp för kreativitet och engagemang.

Kampanjens målgrupp är personer som är engagerade i något ämne som man vill dela med sig av. Det kan vara personer från föreningar eller enskilda med särskilda intressen. En blandning av åldrar, kön och intresse. Vi vänder oss till befintliga besökare och nya. Kampanjen ska berätta att biblioteket har rum för dig. Den service biblioteket kan erbjuda målgruppen är plats, material, marknadsföring, distribution av affischer, rum samt förslag på litteratur. Erbjudanden som många inte känner till.

Som i de tidigare kampanjerna samarbetar vi med kommunikationsbyrån Kreation som tar fram marknadsföringsmaterialet.

Under kampanjveckan kommer olika aktiviteter att arrangeras på biblioteken för att uppmärksamma kampanjens tema. Deltagande bibliotek lägger själva upp sin kampanj i den egna kommunen utifrån de förutsättningar som finns. Här är bilder från kampanjen i praktiken från Växjö stadsbibliotek.

bild a bild b bild cbild 2

Mer om kampanjen och kampanjmaterialet finns på projektbloggen.

Om tidigare kampanjer kan du läsa här.

//Maria Lundqvist, Länsbibliotek Sydost

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s