Kampanjrapport från Markaryd

pilenDet är vår tur att skriva i bloggen under kampanjen ”Mötesplatsen”, så ämnet var givet den här gången.

Markaryds bibliotek ligger centralt, i Kulturhuset och är en mötesplats där det varje vecka sjuder av aktiviteter.  Under vecka 46 var det konstutställning av Margareta Jonsson, dagbio, möte med filmklubben och paneldebatt om äldres mat och hälsa.

Vi har haft aktiviter på filialerna och valde att ha 2 veckor, 46 o 47, och har även försökt rikta uppmärksamhet mot möjligheten att ställa ut i bibliotekets montrar.

Eftersom den ”Nordiska Biblioteksveckan” sammanföll med kampanjen hade vi ”Kura skymning” som kampanjaktivitet i Strömsnäsbruk. Tidigare på förmiddagen hade en förskolegrupp från förskolan Gläntan ”Kura gryning” med Plupp. Många förväntansfulla vuxna åhörare satt bänkade kring småborden klockan sju på kvällen, när det var dags att tända ljusen.  Tarjei Vesaas är en fantastisk författare med vackert språk så det fungerade bra för Sara och mig att läsa högt. Pro:s pensionärskör ”Sjung o le” underhöll till dragspel och smittade alla med sin sångarglädje. Föreningen Norden representerades av en medlem från Hässleholms lokalavdelning som varit med i styrelsen när det fanns lokalavdelning i Markaryd.

På Traryds bibliotek som är integrerat med F-6 skola lånade vi matsalen och arrangerade Kulturlunch den 18/11 tillsammans med Hembygdsföreningen och Traryds Djurpark. Inbjudan hade gått ut genom vykorten, till nyinflyttade och även till ”stammisar”. Vi affischerade även. Vi hade huvudbry med skyltarna och diskuterade huruvida det var tillåtet eller inte att sätta upp dem?  Efter kontakt med chefen för Gata/Park löste det sig och det såg trevligt ut med skyltarna som visade vägen. Lunchen bestod av läckra smörgåsar från ”Cafe Fyra Klöver”, omsorgens café som finns på ett äldreboende i Strömsnäsbruk. Ordföranden i de båda föreningarna, som för övrigt är samma person, berättade underhållande om föreningarna, Traryds historia och ett stort arv som tillfallit föreningarna. Därefter tipsade Sara och jag om nya böcker. Vi hade föranmälan och platserna tog slut så vi är mycket nöjda och har även fått  positiva kommentarer av de som deltog i arrangemanget. Många framhöll hur roligt det var att något arrangerades på just deras ort.

STORT TACK till kampanjgruppen för fint material som det varit roligt att arbeta med. De små foldrarna tänker vi använda längre fram nästa gång som våra arbetskamrater på Fritid ska göra ett utskick till alla föreningar.

Hoppas ni alla fått fler nya besökare under kampanjveckan på era bibliotek!

Ann Hanzon, Biblioteken i Markaryd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s